Over ons

Skatekar Krimpenerwaard is een initiatief van IJsclub Vooruitgang Ammerstol, IJsvereniging Lekkerkerk en S.T.V. Lekstreek.

De KNSB heeft jaren lang skate materiaal beschikbaar gehad om daarmee skate clinics te verzorgen, verder was dit materiaal beschikbaar om te huren. Na 5 seizoenen gebruik te hebben gemaakt van de beschikbare skates was het tijd om de inhoud van de skatekarren te vernieuwen. Door bezuinigingen bij de KNSB is besloten het verzorgen van clinics door de KNSB te beperken en het beheer van de skate-karren af te stoten. De initiatiefnemers van Skatekar Krimpenerwaard hebben op dat moment contact gezocht met de KNSB en hebben 1 van karren met skate materiaal van de KNSB overgenomen en voorzien van nieuwe skates, beschermers en helmen.

IJsclub Vooruitgang Ammerstol en IJsvereniging Lekkerkerk zijn van origine actief als natuurijsvereniging. Om ook in de zomer schaatst gerelateerde activiteiten te kunnen ontplooien hebben beide verenigingen een skeelerbaan aangelegd. IJsclub Vooruitgang heeft een 200 en 400 meter betonbaan ter beschikking waarop in de winter water gesproeid kan worden om zo met een minimale vorstperiode de gelegenheid te bieden om de schaatsen onder te binden. IJsvereniging Lekkerkerk beschikt over een 250 meter asfalt skeelerbaan, men heeft plannen om deze baan uit te breiden met een lus om de ijsbaan heen waarmee een parcours gecreƫerd wordt van ongeveer 1000 meter geschikt om te skaten maar ook geschikt als trainingslocatie voor de wielerclub.

Schaatstrainingsvereniging Lekstreek is de vereniging in de Krimpenerwaard voor de actieve schaatsers die in de winterperiode hun toevlucht zoeken op de kunstijsbaan. Skeeleren werd altijd al gezien als zeer geschikte trainingsvorm voor het schaatsen en met de komst van de skeelerbanen in Lekkerkerk en Ammerstol is de skeeler / skate sport binnen de vereniging steeds belangrijker geworden.